Malatya'da Haşereyle Mücadele

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından haşereyle mücadele çalışması başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni etti.

İsrail'in, Filistinlilere yaptığı zulüm dolayısıyla bu yıl ramazan ayına üzüntülü bir şekilde girdiklerini belirten Polat, "Filistinli kardeşlerimize karşı yapılan zülüm ve soykırım bugün olan bir şey değil. Mekke ve Medine'den sonra Kudüs çok önemli bir yer. Oraları, Kudüs'ü bizden önce İslam ümmetinin evlatları yönetti. Bizim çekildiğimiz hiçbir toprakta huzur kalmadı. Mübarek ramazan ayını, acıyla şehitlerin olduğu bir günle idrak ediyoruz."ifadelerini kullandı.

Halka hizmet etmenin büyük bir şeref olduğuna işaret eden Polat, belediyeciliğin her yönüyle halka hizmet etmek anlamına geldiğini ifade etti.

Ekiplerin hem haşereyle mücadele ettiğini, hem de kentin temizliğini yaptığını belirten Polat, belediye olarak vatandaşların temiz bir çevrede yaşaması için hizmet vermeye devam edeceklerini anlattı.

Programın sonunda, ilaçlama ekipleri görevli oldukları bölgelere dağılarak, ilaçlama çalışmalarına başladı.

Kaynak: AA