İsrail'in Arap Bölgelerinde Genel Grev Var

İsrail’in Gazze’nin İsrail sınırında gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için İsrail içindeki Arap yerleşim bölgelerindeki Filistinliler genel greve gitti.

İsrail’deki Arap Topluluğu, Arap Yüksek İzleme Komitesi, İsrail’in Gazze’deki katliamını protesto etmek için İsrail’deki Arap topluluklarına genel greve çağrısı yaptı. Greve İsrail’deki Arap toplumlarına ait iş merkezleri ve okullar da katıldı.

Dün Mejdal Krum, Umm el-Fahm ve Rahat beldelerindeki Arap mahallelerinin Gazze’deki İsrail katliamanı protesto için yaptığı grevin ardından bu gün de Arap Yüksek İzleme komitesinin çağrısıylı Nasıra, Yafa, Tayibe şehirlerinde genel grev başladı.

Filistin yönetimi Devlet Başkanı Mahmut Abbas İsrail’in Gazze’deki katliamını kınayarak, Mahmut Gazze’teki İsrail’in katliamı sebebiyle ülkede 3 günlük yas ve genel grev ilan ettti.

İsrail Parlamentosunda, Siyonist Birlik Partisi milletkili olan Arap milletvekili Züheyl Behlül ahlaki olarak çalışmalarına rutin bir şekilde devam edemeyeceğini söyleyerek genel greve katılacağını söyledi.

Züheyl Behlül, Netenyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki felaketi yıllardır görmezden geldiğini, buradaki kanlı çatışmanın durması için herhangi bir girişimde bulunmadığını söyledi.

Behlül, sivillere karşı ateş açılması emri verenler hakkında bir soruşturma komitesi oluşturulmasını istedi.
Kaynak: İHA