Hayırsever İş Adamı Yemekhane Yaptırdı

Biga'da hayırsever iş adamı Nedim Aydın tarafından Yeniceköy İlkokulu'na yemekhane yaptırıldı.

Yemekhane açılışına, Kaymakam Mustafa Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürü Vahdettin Beslen, köy muhtarı Kadir Karademir ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Can, törende yaptığı konuşmada, Biga'nın şanslı bir ilçe olduğunu belirterek, "Eğitim öğretim denildiğinde ilçenin tüm halkı küçük büyük demeden elinde ne varsa okuluna, eğitim kurumuna, mahallesine, çevresine hayır olarak veriyor. Hayırsever iş adamı Nedim Aydın, okulumuzun taşımalı gelen öğrencilerinin ihtiyacı için elzem olan yemekhane inşaatını başlattı ve bitirdi. Okulumuzun 280 öğrencisinden 45'i 15 köyden taşımalı olarak geliyor. Bu yemekhaneden öğrencimiz istifade edecek. Allah hayır yapmayı herkese nasip etmez, bu da Allah'ın sevdiği kullarına bahşettiği bir ikramdır. Hayırsever iş adamı Nedim Aydın'ı kutluyorum." dedi.

Nedim Aydın ise "Senelerce koyun güttüm, çiftçilik yaptım. Koyun güttüğüm yerlerin hepsi arsa oldu. Allah bana nasip etti. Ben de imkanlarımı kullandım. Arsaları sata sata Nedim Aydın Camisi yaptırdım. Kur'an kursu, imam evi, 7 köyde arıtmalı çeşme yaptırdım. Bugün de yemekhane açılışımızı yapıyoruz. Allah nasip ederse müftü efendinin isteği olan Kur'an kursu talebini de yerine getireceğim." diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Can törende Nedim Aydın'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA