Yoksulların Yüzü Toplumsal Yardımlaşma Marketiyle Gülüyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde belediye ve Türk Kızılayı tarafından hizmet veren, giyimden yiyeceğe, çocuk mamasından hasta bezine kadar birçok ihtiyaç maddesinin bulunduğu toplumsal yardımlaşma marketi, yoksulların yüzünü güldürüyor.

Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, yaptığı açıklamada, hem insanların ihtiyaçlarını karşılamak hem de onların rahat ve huzurlu bir şekilde bayrama ulaşması adına faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gıda, giyecek yardımı ve nakit yardımların yapıldığını anlatan Tiryaki, "Biz burada veren elin alan eli görmediği bir sistemi oluşturduk. Biz burada bir aracı kurumuz. Bize verilen yardımları en güzel şekilde, en modern haliyle burada 'Sosyal Yardım Marketi' vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Buradaki marketimizdeki ürünlerin üzerinde herhangi bir marka yok. Vatandaşlarımız normal bir marketten nasıl alışveriş yapıyorsa gönül rahatlığı ile buradan da yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Market sayesinde her ay 500 aileye düzenli yardım yaptıklarına işaret eden Tiryaki, "Giyimden temizlik malzemesine kadar yardım yapıyoruz. Biz burada bir gıda bankacılığı faaliyeti yürütüyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca burada Adapazarı Belediyesinin de çok ciddi katkıları var. Bizlere burada lojistik desteği de sağlıyorlar. Bizler ekibimizle birlikte aile ziyaretleri yapıyoruz ve ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Her ay düzenli gıda ve giyim yardımı yapıyoruz. Çocuklar içinde çocuk bezleri de veriyoruz. Tüm kurum ve kuruluşların bizlere sağlamış oldukları bu imkanlar için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Markete alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar ise bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ve her ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını dile getirerek, vesile olanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA