Mersin'de İş Dünyasından İsrail'e Kınama

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan: 'İsrail'i silahsız insanları keskin nişancılarla vahşice katletmesinden ve binlerce insanı yaralamasından dolayı, hem de ABD'yi bölgesel barış sürecine zarar vermesi ve bu ölümlere neden olmasından dolayı İçel iş dünyası adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz' MÜSİAD İçel Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer: 'Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir' İçel GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol: 'Katledilen sadece Filistin halkı değil aynı zamanda insanlığın evrensel ve ortak değerleridir'.

İçel'deki iş dünyası temsilcileri İsrail'in dün Kudüs'te gerçekleştirdiği ve onlarca Filistinlinin şehit edildiği saldırıyı kınadı.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yayımladığı mesajında, Gazze Şeridi'nde İsrail ile Filistin sınırında insanlığın öldürüldüğünü belirtti.

İsrail'in bir devlet olarak hukuku değil terörü seçtiğini ve varlığını sorgulanır hale getirdiğini aktaran Kızıltan, şunları kaydetti:

"Özellikle Filistin ve İsrail arasındaki sorunların çözümü sürecine ABD'nin Kudüs'e elçilik açması gibi dışarıdan yapılan olumsuz ve provokatif girişimler işte böyle insanlık dışı olaylara neden olmaktan öte bir katkı sağlamamıştır. İsrail'i silahsız insanları keskin nişancılarla vahşice katletmesinden ve binlerce insanı yaralamasından dolayı, hem de ABD'yi bölgesel barış sürecine zarar vermesi ve bu ölümlere neden olmasından dolayı İçel iş dünyası adına şiddete kınıyor ve lanetliyoruz. Vefat eden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Filistinli kardeşlerimize ve tüm İslam alemine baş sağlığı diliyoruz."

Kızıltan, son yıllarda özellikle böylesi insanlık dışı katliamları Müslümanların kutsal gün ve dönemlerine özellikle denk getiren vicdan dışı terör olaylarını lanetlediğini ve bunu canavarca bulduğunu aktardı.

- "Kudüs davamızdan vazgeçmeyeceğiz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İçel Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer de ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının barışa ve kardeşçe yaşam umuduna ağır bir darbe vurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu durumda dünyanın reddettiği kararı ABD'nin alması, Yahudi lobilerinin ABD'yi ele geçirdiğinin büyük bir kanıtıdır. Yüzbinlerce Filistinli, günler öncesinden başlayan yürüyüşlerle ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan bu tutumuna karşı protesto gösterilerine başlamış ve tepkilerini en doğal hakları olan demokratik yollarla ortaya koymuşlardır. Son derece barışçıl bir eylem olmasına rağmen İsrail, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar göstermiş, sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla 59 Filistinli kardeşimizin şehit olmasına, 2 bin 770 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur."

Yıldızgörer, Kudüs'ün 3 semavi dinin kutsal mekanı ve Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu şehir olduğuna dikkati çekerek, "Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs'ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız." ifadesini kullandı.

- "Katledilen sadece Filistin halkı değil"

İçel Girişimci İşadamları Derneği (İçel GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol da İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı vahşeti kınadığını belirtti.

Sivil ve savunmasız Filistin halkına ateş açılarak çok sayıda kişinin katledildiğini vurgulayan İzol, şunları kaydetti:

"Çok sayıda Filistinli kardeşimizin de yaralandığı bu vahşeti şiddet ve nefretle kınıyorum. Masum ve savunmasız Filistin halkına yönelik yapılan kanlı saldırılar, siyonist İsrail ve suç ortağı ABD'nin, kirli yüzünü ortaya koymuştur. Yaşanan bu katliamdan, İsrail devleti kadar, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak bölgede büyük bir provokasyon yaratan ABD de sorumludur. Katledilen sadece Filistin halkı değil aynı zamanda insanlığın evrensel ve ortak değerleridir. Türk halkı olarak Filistin halkının acılarını paylaşıyor, masum halka karşı yapılan bu zulmün bir an evvel son bulmasını diliyoruz."
Kaynak: AA