KKTC, İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliamı Kınadı

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: 'Dünyanın gözü önünde, insanların yaşam hakkını elinden alan bu olaylara sebebiyet vermesi nedeniyle ABD’yi ve sivillere karşı orantısız silahlı güç kullanmaktan çekinmeyen İsrail devletini kınıyoruz'.

KKTC, İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliamı Kınadı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yaptığı katliamı kınadı.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Filistin topraklarında, Filistin halkının haklarını ve hassasiyetlerini yok sayarak yaratılmak istenen oldu-bittiler sonucunda ortaya çıkan can kayıplarından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Uluslararası hukuk ve uyuşmazlıkların barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, ABD, "Arap-İsrail savaşlarına benzer şekilde, barışı tehlikeye atan yeni bir vahim hataya imza atmakla" eleştirildi.

Açıklamada, "Dünyanın gözü önünde, insanların yaşam hakkını elinden alan bu olaylara sebebiyet vermesi nedeniyle ABD’yi ve sivillere karşı orantısız silahlı güç kullanmaktan çekinmeyen İsrail devletini kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Olaylar karşısında İslam İşbirliği Teşkilatının Türkiye’nin çağrısıyla olağanüstü toplanacak olmasını önemsendiği ve desteklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu toplantıda KKTC olarak yerimizi alıp Filistin halkı ile dayanışmamızı ortaya koyarak uluslararası toplumun bir parçası olma irademizi bir kez daha göstereceğiz.21. yüzyılda dünyanın gözü önünde sivillere karşı yaşanan bu şiddet olayları, bir toplumun var olabilmesi açısından güvenliğin aslında halen en önemli unsurlardan birisi olduğunu bir kez daha hepimize göstermiştir. Bu bağlamda Kıbrıs Türk halkının, güvenliğini sağlayacak etkili bir garanti sistemini neden talep ediyor olduğunu anlamakta zorlanan ya da anlamak istemeyenlerin Filistin’de yaşananları dikkatle izlemesinde yarar görüyoruz."

Kaynak: AA