Bingöl'de Ramazan Hazırlıkları

Bingöl'de ramazan dolayısıyla belediye tarafından hazırlık yapıldı.

Kentte camiler temizlenirken, belediye tarafından ramazanın ruhunu yansıtacak ürünlerin yer alacağı 20 mini dükkandan oluşan Ramazan Çarşısı kuruldu, çeşitli programlar düzenlendi.

Hazırlıklarla ilgili incelemede bulunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, gazetecilere, ramazan hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

"Her ramazan ayında olduğu gibi Sanat Sokağımızda hem vatandaşlarımıza iftar veriyoruz hem de dekoratif dükkanlar kurduk. Burada yöresel ürünler satışa sunulacak. İftar sonrasında vatandaşlarımız hoşça vakit geçirecek." diyen Barakazi, her gün 2 bin kişiye iftar verileceğini belirtti.

Ramazanda "Yetimler Günü" dolayısıyla da büyük bir iftar programı düzenleyeceklerini dile getiren Barakazi, ayrıca ramazan süresince Hükümet Konağı önünde ramazanın ruhuna uygun çeşitli etkinlikler yapılacağını aktardı.

Barakazi, "Vatandaşlarımızın akşam saatlerini bereketli geçirmeleri için ramazan ve İslam'ın ruhuna uygun programlar gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızı tamamladık." diye konuştu.

Kaynak: AA