Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan elektrik teknisyeni tutuklu sanık İsmail İbooğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuklu sanık İsmail İbooğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık İbooğlu ve avukatları katıldı.

Mahkemede savunma yapan sanık İbooğlu, özel bir firmada elektrik teknisyeni olarak çalıştığını ve emekli olunca örgüte ait kapatılan Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde çalışmaya başladığını söyledi.

Derneğin eğitim koordinatörü A.Ç'nin zorlamasıyla başka bir bankadan 30 bin lira para çektiğini ve Bank Asya'ya yatırdığını belirten sanık İbooğlu, şöyle devam etti:

"Bu dernekte çalışmaya devam etmek için derneğe üye olmak zorunda kaldım. 2014 yılında Bank Asya zordayken A.Ç. benim zorla bankaya para yatırmamı istedi. Ben de faize girmek istemediğimi söyledim. Bunun üzerine A.Ç. bana 'İmanın gidiyor sen faizden bahsediyorsun.' dedi. Akıllı telefonum yoktu A.Ç. bana artık akıllı telefon almam gerektiğini ve dernek içi konuşmaların bir program üzerinden gerçekleşeceğini söyledi. Benim telefonuma bir program kurarak programın nasıl çalıştığını öğretti. Bende birkaç defa bu programı kullandım. Fakat bu programın ByLock olduğunu bilmiyordum. Bu program üzerinden dernek çalışanlarıyla yazışmalarımız oldu. Bu derneğin FETÖ'ye ait olduğunu bilmiyordum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Cumhuriyet savcısı ise kuvvetli suç şüphesi nazara alınarak tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık İbooğlu'nun mevcut halinin devamını kararlaştırarak mahkemeyi erteledi.
Kaynak: AA