Sağlık Lisesi Öğrencilerinden Yaşlı Vatandaşlara Vefa

Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Meslek Liselerimiz Ailelerimizle buluşuyor” projesi kapsamında Yenice köyünde ikamet eden 6 yaşlı vatandaşı ziyaret ederek, gönüllerini ve hayır dualarını aldı.

Sağlık Lisesi Öğrencilerinden Yaşlı Vatandaşlara Vefa
3 öğretmen ve 9 öğrenciden oluşan heyet, yaşlıları evlerinde ziyaret ederek hem hazırladıkları kolileri teslim ettiler, hem de tansiyon ve kan şekerlerini ölçtüler. Köy meydanına toplanan vatandaşların yoğun talebi üzerine herkesin tansiyon ve kan şekerini ölçen öğrenciler gördükleri ilgiden çok memnun oldular. Ayrıca yalnız yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret etmek, onların sıkıntılarını dinlemek ve ihtiyaçlarını gidermenin kendilerini çok memnun ettiğini belirttiler.

Proje sorumlu öğretmenlerinden Ali Duyan, yaptığı açıklamada, ‘’Bu etkinliğin amacının sadece tansiyon ve kan şekeri ölçmek olmadığını yaşlılarımızın diğer ihtiyaçlarını tespit ederek çözüm yolları bulmayı ve yardımcı olmayı hedefliyoruz. Hatta bir yaşlı teyzeyi ziyaretimizde evinin önünde kömür yüklü römork gördük. Kömürün kendisine ait olduğunu söyleyen Teyze merdiven inip çıkmada bile zorlanıyordu. Öğrencilerimizle el ele vererek 10 dakika gibi kısa bir sürede hem kömürü boşalttık hem de kömürlüğüne taşıdık. Teyzenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yaptığı duaları ise para verseniz yaptıramazsınız. Bir yaşlının ihtiyacını gidermek ve onun hayır duasını almak bizi teyzeden fazla mutlu etti. Bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz’’ dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini İHA muhabirine açıklayan Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Şen, "Milli Eğitim Bakanlığımızın “Meslek Liselerimiz Ailelerimizle buluşuyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikten olumlu sonuçlar aldık. Bu etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenice Köyü Muhtarlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin istekliliği ve alınan olumlu tepkilerden dolayı bu tür projeleri daha da geliştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)
Kaynak: İHA