Malatya'da Cami Protokolü İmzalandı

Malatya'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak caminin protokolü törenle imzalandı.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi'nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İl Emniyet Müdürlüğü güney tarafında bulunan arsaya yapılacak olan cami için Vali Ali Kaban başkanlığında İl Müftüsü Ümit Çimen ve hayırsever iş adamı Erdal Göçmez arasında protokol imzalandı.

Vali Kaban da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, devlet hastanesi ile emniyet müdürlüğünün hemen arasında yola cepheli olarak yapılacak caminin protokolünü hayırsever iş adamıyla imzaladıklarını belirtti.

Ramazanın önemine dikkati çeken Kaban, şunları kaydetti:

"Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bir tema belirlemiş bulunmakta. Bu senenin teması da 'israf'. İsraf, tüm kitaplı dinlerde olduğu gibi dinimizde de mübarek kitabımızda da hoş görülmeyen bir hadise. İsraftan sakındırılıyoruz. Ben şimdiden bütün İslam aleminin, ülkemizin, Malatya'mızın ve dünyanın her tarafındaki ülkemizde ve dünyanın her tarafında yaşayan Malatyalı hemşehrilerimizin Ramazan'ı şerifini tebrik ediyorum. İnşallah sağlık, sıhhat, huzur içerisinde bayrama ulaşmayı yüce Allah'tan diliyorum."

Kaynak: AA