Anneler Günü Sarıcakaya'da Dualarla Kutlandı

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde Anneler Günü dolayısıyla Sarıcakaya Belediyesi tarafından kadınlara özel bir program düzenlendi.

Anneler Günü Sarıcakaya'da Dualarla Kutlandı
Düğün davet salonunda kadınlara yönelik program İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Hadis-i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Ardından Başkan Faruk Güler programda bir konuşma yaptı. Başkan Güler, "Bugün gördüm ki şuanda gösterilen ilgiden dolayı bu kalabalığı mevcut bu ortam almıyor. Yani sizlere daha güzel ve daha geniş daha hoş ortamlar sunmamız gerektiğini bugün anlamış oldum. Peygamber efendimize bir sahabesi gelip "Muhabbetini hiç eksiltmeyeceğim ve ona her zaman iyi davranacağım kimdir?" diye soruyor. O da "Annendir" yanıtı veriyor. Sahabe de "Peki annemden sonra kimdir?" diye tekrar soruyor ve yine yanıt olarak annen cevabını alıyor. 3. kez de aynı soruyu sorduktan sonra peygamber efendimiz yine aynı cevabı verince o sahabe bu kez 4. kez aynı soruyu soruyor. Bu sefer peygamber efendimiz de "Baban" cevabını veriyor. Biz buradan şunu çok iyi idrak ediyoruz. Bu ümmetin Peygamberi 3 kez muhabbetini, sevgimizi ve merhametimizi eksiltmemek üzere davranışlarımıza devam edeceğimiz kişinin annemiz olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla annelerimizin değerini bu kapitalist düzenin sadece bir güne indirgemesini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Başkan Güler konuşmasının ardından eşi Nuray Güler ile birlikte kendi annelerine birer çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından yemek ikramı ve kadınlara şalvar hediye edildi.
Kaynak: İHA