'Tarihi Dokumak Açıklaması Bir Kentin Gizemi' Sergisi Açıldı

Ankara keçisinin tiftiğinden eğirilen iplikle dokunan Ankara sof kumaşının odağında yer aldığı "Tarihi Dokumak: Bir Kentin Gizemi" sergisi, ziyaretçilere kapılarını açtı.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Koç Üniversitesi ile Vehbi Koç Ankara Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) iş birliğiyle Rahmi M. Koç Müzesi'nde, "Tarihi Dokumak: Bir Kentin Gizemi" sergisinin açılışını yaptı.

Baran, yaptığı konuşmada, Ankara sof kumaşının 16. yüzyıldan itibaren Avrupa'nın önemli ticaret merkezlerinde alınıp satıldığının altını çizerek, "Ankara sof kumaşı Ankara'yı dünyaya bağlıyordu. Kumaş sayesinde Ankara 16. ve 17. yüzyıllarda parlak bir ticari ve sosyal yaşama sahne oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara keçisinin üretiminin yıllar içinde azaldığını ve öneminin son yıllarda daha çok anlaşıldığını vurgulayan Baran, Oda olarak Ankara Tiftiği ve Ankara Erkeç Pastırması için coğrafi işaret tescil başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

Sergi 16 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA