Çay Ocağı İşleten Kadın Yılın Annesi Seçildi

Manisa'da 25 yıldır eşi ile birlikte çay ocağı işleten Ayşe Küçükuğurlu, Manisa Kahveciler Odası tarafından temsili olarak yıllın annesi seçildi.

Her yıl çalışan anneleri ziyaret eden Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ve yönetimi, bu yıl, Şehzadeler ilçesinde bulunan Site Çay Ocağını 25 yıldır eşi ile birlikte işleten Ayşe Küçükuğurlu'yu ziyaret ederek anneler gününü kutladı.

Küçükuğurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çay ocağında kazandığı parayla iki oğlunun üniversite okumasına, birinin makine mühendisi, diğerinin ise bilgisayar mühendisi olmasına katkı sağladığını söyledi.

25 yıldır bu işle uğraştığını ifade eden Küçükuğurlu, şöyle konuştu:

"Eşimin işi yoktu, böyle bir iş yeri açtık. Daha doğrusu mekanı aldığımız için işletmeye karar verdik. Çok mutluyum. Allahıma şükürler olsun, çocuklarımızı büyüttük, ekmeklerini ellerine verdik. Özellikle kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. İş hayatına atılsınlar. Çay ocağında olsa da çalışsınlar."

Bütün annelerin anneler gününü kutlayan Oda Başkanı Çetin, bu özel günde bütün annelerin nezdinde kadın üye Küçükuğurlu’yu ziyaret ettiklerini belirtti.

Bu yıl kadın işletmecileri Küçükuğurlu'yu yıllın annesi olarak seçerek ziyaret ettiklerini ifade eden Çetin, "Tabi ki bizim var oluş sebebimiz olan annelerimizin hakları ödenemez. İşte Ayşe Hanımın durumu. Burada uzun yıllar hizmet vererek iki çocuğunu alın teriyle üniversite mezunu yapıp onları iş sahibi yaptı. Bu vesileyle kadınlarımızın mesleğimizdeki icraatları çok önemli. Mekanların şekli değişti. Onlar bu işte hizmet vererek meslekteki kalitemizi yükselttiler. İnşallah daha uzun süreler huzurlu bir şekilde çocuklarıyla daha güzellikler nasip eder Allah." diye konuştu.

Odaya kayıtlı 720 üyeden 120’sinin kadın üyelerden oluştuğunu vurgulayan Çetin, daha fazla kadını bu işle uğraşmaya davet etti.

Kaynak: AA