'Meslek Liseliler Ailelerimizle Buluşuyor' Projesi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen "Meslek Liseliler Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri, sağlık ekipleriyle evde bakım hizmeti alan vatandaşları ziyaret etti.

Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Nuran Karaman'ın sorumluluğunda 5 hafta boyunca evde bakım hizmeti alan ailelere yardımcı olan öğrenciler, Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ve uzun süredir yaşadığı rahatsızlıkla mücadele eden 85 yaşındaki Hasniye Yuvanç'ın evine gitti.

Proje kapsamında derslerde aldıkları teorik eğitimleri vakalar üzerinde pratiğe aktarma imkanı bulan öğrenciler, tansiyon ölçümleri, öz bakım uygulamaları, pansuman yapımına yardım edilmesi, hastaların ihtiyacı olan pozisyonların verilmesi, yatak yaralarının kontrolü ve bakımının nasıl yapıldığı, yaşamsal bulguların takibi konusunda uygulama yaptı.

Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirterek, öğrencilerin hiç göremeyecekleri vakaları bu sayede görme imkanı bulduklarını söyledi.

Yuvanç da "Yaşlılar, güler yüz, merhamet, vicdan ve saygı bekliyor. İşinizi yaparken insanlara değer verin, sevin. Yaralarımıza bakarken, pansuman yaparken sevgiyle ve saygıyla davranıldığında daha mutlu oluyoruz, moral buluyoruz." ifadesini kullandı.

Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, vatandaşlara yardım etmenin sosyal belediyecilik anlayışının en önemli unsuru olduğunu vurgulayarak, "Burhaniye Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığıyla yakından ilgileniyoruz. Belediye olarak, halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya ve görevlerimizi yerine getirmeye hazırız." dedi.

Kaynak: AA