'Balıkesir'in Gürültü Kirliği Kontrol Altına Alınacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile TÜBİTAK tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Çevresel Gürültü ve Titreşim Yönetimi Şube Müdürü Nuray Hüsmen, toplantıda yaptığı konuşmada, çevresel gürültü konusunda çalışmaları yönetmelik doğrultusunda yaptıklarını söyledi.

Yönetmeliğin AB Çevresel Gürültü Direktifleri'ne uyumlu olduğunu belirten Hüsmen, "Mevzuatımız gereği Türkiye'deki tüm yerleşim yerleri ve ana ulaşım kaynaklarının gürültü haritalarının çıkarılması gerekiyor." dedi.

Harita sonuçlarına göre gürültü maruziyetini azaltmaya yönelik, kısa, orta ve uzun vadede alınabilecek kontrol tedbirlerini içeren eylem planları hazırlanacağını aktaran Hüsmen, şunları kaydetti:

"Bakanlık ve TÜBİTAK arasında hazırlanan sözleşme çerçevesinde, 2015'in Aralık ayında Balıkesir'in gürültü haritası hazırlandı. Üzerinden 2,5 yıl gibi bir süre geçti. Bu harita sonuçlara göre belirlenen sıcak noktalar var. Muhakkak bu sıcak noktalara saha ziyareti düzenlenmesi gerekiyor. Şu anki durumla 2,5 yıl önceki durum arasında farklılıklar olabilir. Boş bir alana yeni binalar inşa edilmiş olabilir. Tam tersi kentsel dönüşüm nedeniyle var olan bir bina yıkılmış olabilir."

Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Yılmaz ve Proje Yürütücüsü Çevre Mühendisi Hediye Tan, bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA