Babaanne Ve Torununun Ölümüne Neden Olan Sürücüye Dava

Ümraniye'de meydana gelen kazada, babaanne ve torununa çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü hakkında 'bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ümraniye'de meydana gelen kazada, babaanne ve torununa çarparak ölümüne nede olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü hakkında "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sürücü Emrah Bozdemir'in sevk ve idaresindeki otomobille Ümraniye İstiklal Mahallesi Talatpaşa Caddesi'nden Lokman Hekim Caddesi istikametine ilerlerken, taşıt yolu içinde bulunan Fatma Kalender ile 11 yaşındaki torunu Ahmet Yiğit Kalender'e çarptığı anlatıldı.

Kaza sonrası ağır yaralanan Fatma Kalender'in 8 Nisan'da, Ahmet Yiğit Kalender'in ise 10 Nisan'da tedavi gördükleri hastanelerde hayatlarını kaybettikleri belirtilen iddianamede, şüpheli Emrah Bozdemir'in olay sırasında 215 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, trafik bilirkişi raporuna göre olayda ölen yaralıların kusursuz oldukları, sürücü Emrah Bozdemir'in ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nunda belirtilen trafik kurallarını ihlal ettiğinden kazanın meydana gelişinde tamamen asli kusurlu olduğu belirtildi.

Emrah Bozdemir'in, bu şekilde üzerine atılı "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçunu işlediği ifade edilen iddianamede, sanığın 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheli Bozdemir ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: AA