Edirne Ve Nessebar Festivali Düzenlenecek

Edirne Belediyesince, "Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazineleri’nin Tanıtılması" projesi kapsamında "Edirne SummerFest" festivalinin düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi ve Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek festivalin İzzet Arseven Kent Ormanı'nda 11-12 ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Festivalde her iki şehrin birbirinden renkli dans ve müzik gruplarının performansları sergileneceği, iki kentin kültürel tanıtımı ise video ve görsel materyallerle yapılacağı aktarılan açıklamada, "Festival, 11 Mayıs Cuma günü 18.00 ile 20.00 saatleri arasında Trakya Üniversitesi Absolutely Nothing isimli müzik grubunun konseriyle start alacak. 12 Mayıs Cumartesi günü 14.00 ile 21.00 saatleri arasında, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Trakya Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, Balkan Hattı Müzik Grubu ile Nessebar’dan gelen Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya ve Şarkılar Korosu Mesambria Edirneliler ile buluşacak. Festival, 13 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 14.00 saatleri arasında Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya, Yunan Şarkıları Korosu Mesambria ve DJ performans ile devam edecek." ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin geçen hafta Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri ile adından söz ettirdiğini aktardı.

Başkan Gürkan, şunları kaydetti:

"Kültür şehri Edirne bu hafta sonu iki ayrı festivale ev sahipliği yapacak. Bir taraftan 8. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali ile uluslararası bando ekipleri; kentin çeşitli noktalarında konser verirken, diğer taraftan Edirne Belediyesi Kent Ormanı Türk-Bulgar ezgileriyle yankılanacak. Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeyle hedefimiz, iki kentin de kültürünü tanıtmak ve kentlerin turistik değerini arttırmak. Bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz bu etkinlikle hedefimize daha da yaklaşmış olacağız. Tüm Edirne halkını festivallerimize davet ediyor, Edirnelilerin güzel bir hafta sonu geçirmesini diliyorum."

Kaynak: AA