Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, "Çocuğunuzun, ailenizin ve kendinizin farkında mısınız?" konulu seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencileri ile ailelerine yönelik düzenlenen "Çocuğunuzun, ailenizin ve kendinizin farkında mısınız?" konulu seminer, Park Ala Salonunda psikolog ve eğitim uzmanı Özkan Şenol'un katılımıyla yapıldı.

Şenol'un seminerde katılımcılara sınav kaygısı ve çözüm yolları, verimli ders çalışma yöntemleri, ailenin önemi, öğretmenlere, büyüklere, saygı, gelecek hedeflerin belirlenmesi, sosyal medyanın zaraları, cep telefonlarının öğrenci üzerindeki olumsuz etkileri, sınıf içerisindeki öğrenci davranışları, değerlerimiz, arkadaşları ile uyum konularında bilgi verdi.

- Evciler'de "Huzurlu Aile" konferansı

Evciler ilçesinde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından "Huzurlu Aile" konulu konferans verildi.

Kabukçu, "Huzurlu Aile" konulu verdiği konferansta, eğitimde en temel ve ilk prensibin Allah inancı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O'nun eşsiz kuvvetini en erken dönemden itibaren evlatlarımıza vermeliyiz. Bizim geleneğimizde de bu vardır. Eğitimdeki başarının en önemli ilkelerinden biri, sevilmiş olmanızdır. Seviliyor olmanız sizi öğrenciniz karşısında da güçlü duruma getirir. Evde sevgi dilini kullanmanız, sevgi ortamını oluşturmanız eğitimin etkisini artırır. Sevgi dilinin ortadan yok olması ise eğitimin tesirini ciddi anlamda düşürür."

Konferansı Evciler Kaymakamı Kadir Algın, Belediye Başkanı Saim Özer ve daire amirleri de takip etti.

- Evciler HEM'den yıl sonu sergisi

Evciler Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Evciler'de, Halk Eğitim Merkezince yıl boyunca açılan kurslarda üretilen eserler, kaymakamlıkta düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Kaymakam Kadir Algın, sergi açılışında yaptığı konuşmada, sergiyi çok beğendiğini ifade ederek, kursiyerleri kutladı,

Belediye Başkanı Saim Özer'in de katıldığı sergi dolayısıyla düzenlenen kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikaları da verildi.

- Mustafa Çöl'den devlet hastanesine ziyaret

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Çöl, Sandıklı Devlet Hastanesini ziyaret ederek, Başhekimi Hazım Bozca ile görüştü.

Hastane yönetimini sundukları başarılı hizmet dolayısıyla kutlayan Çöl, "Yaptıkları güzel çalışmalar ile hastanemizde kalite ve hizmet standardını artıran çok değerli Başhekimimiz, Başhekim Yardımcımız, Hastane Müdürümüz, Müdür Yardımcımız, Başhemşiremiz, Başhemşire Yardımcımız ve kıymetli personeline ayrıca sendika temsilcilerine teşekkür ederiz." dedi.

Ziyarette, Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mahmut Aykın, İdari İşler Müdürü Selçuk Karayel, İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı Yılmaz Kumdakçı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ümran Alaybeyoğlu ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Betül Koçpınar da hazır bulundu.

Kaynak: AA