Yeni Kurulan Zeytinlik Köyü Ağaçlandırılıyor

Artvin Valisi Doğanay: 'Zeytinlik köyünü modern ve otantik mimari yapısı ve göl manzarasıyla Türkiye'nin örnek köylerinden biri haline getireceğiz'.

Türkiye'nin sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı'nın suları altında kalan ve devlet-vatandaş işbirliğiyle yeniden kurulan Zeytinlik köyünde yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.

Artvin Valiliği öncülüğünde başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla 60 zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, bazı daire amirleri ile köy halkı katıldı.

Vali Doğanay, burada yaptığı açıklamada, Deriner Barajı kıyısında yeniden inşa edilen Zeytinlik köyünü modern ve otantik mimari yapısı ve göl manzarasıyla Türkiye'nin örnek köylerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Artvin'in barajlar kenti olduğunu belirten Doğanay, baraj gölleri kıyısında yer alan yerleşim yerlerini yöresel mimariye uygun hale getirerek, yeni bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Vali Doğanay, köylülerle sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Öte yandan köy sakinlerine, Orman Bölge Müdürlüğünce meyve fidanları dağıtıldı.

Vali Doğanay ve beraberindekiler daha sonra Deriner Barajı suları altında kalmaması için aslına uygun olarak yeni yerleşim yerine nakledilen Osmanlı dönemine ait eserler arasındaki yaklaşık 150 yıllık Zeytinlik Köyü Camisi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: AA