Uluslararası Öğrenciler Ordu'da

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dünyanın 29 ülkesinden 100 öğrencinin Ordu’yu ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Rengi, dili ve mezhebi ne olursa olsun herkesi insan ve kardeş olarak seviyoruz” dedi.

Uluslararası Öğrenciler Ordu'da
Yerli Düşünce Derneği’nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği "1. Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği" kapsamında Ordu’ya gelen 29 ülkeden 100’ü aşkın öğrenci Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’da yer aldı.

Dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencileri Ordu’da ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Rengi, dili ve mezhebi ne olursa olsun herkesi insan ve kardeş olarak seviyoruz” dedi.

Yabancı öğrencileri Ordu’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Yabancı öğrencilerin Ordu’da olması bizim açımızdan heyecan ve mutluluk verici bir durum. Öğrencilerimizin geldiği ülkeler bizim gönül bağı ve manevi bağlarımızın olduğu ülkeler. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde hem ülkelerinizde hem de Türkiye’nin mihmandarlığında gelecekle ilgili düşüncelerinizin şimdiden olumlu olmasını temenni ediyorum. Rengi, dili ve mezhebi ne olursa olsun herkesi insan ve kardeş olarak seviyoruz” dedi.

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ise 29 ülkeden 100’ü aşkın öğrenciyi Ordu’da ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Ordu’ya gelen uluslararası öğrencilerin yüzde 70’i doktora öğrencisi. Yüzde 20’si yüksek lisans ve yüzde 10’u lisans öğrencisi. 100’ü aşkın öğrencimiz 29 ülkeyi temsilen Ordu’ya geldi. Yaklaşık bir hafta Ordu’da kalacak olan öğrenciler kentin tarihi ve turistik mekânlarını da ziyaret etme imkânı bulacaklar” diye konuştu.

Ordu’da olmaktan memnun olduklarını dile getiren öğrenciler ise Büyükşehir Belediyesi’ne ve Yerli Düşünce Derneği’ne teşekkür etti. Oyuncu Gaye Turgut’un da yer aldığı ziyaret kapsamında öğrenciler kendi kültürlerine ait ürünleri Yılmaz’a hediye ederken, Enver Yılmaz’da ziyaretine gelen öğrencilere fındık hediye etti.
Kaynak: İHA