Evde Sağlık Hizmetleri Çalışanları Ödüllendirildi

Bartın’da Evde Sağlık Hizmetleri alanında başarılı çalışmalarda bulunan personellere düzenlenen törenle teşekkür belgeleri teslim edildi.

Evde Sağlık Hizmetleri Çalışanları Ödüllendirildi
Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri alanında başarılı çalışmalarda bulunan personelleri teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Bu kapsamda Bartın’dan İl Koordinatörü Dr. Ömür Akar ile A.T.T Özlem Karakurt ve Hemşire Harun Durmuş, Amasra ilçesinden Sağlık Memuru Ali Zayıfoğlu, Ulus ilçesinden Hemşire Melahat Çelik düzenlenen törenle belgelerini teslim aldı. Tüm Evde Sağlık Hizmetleri çalışanlarının özverili çalışmalarına şahit olduklarını belirten Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Önder Recep Acıbal çalışanların ardından seçilen personellere başarılar diledi.

Evde Sağlık Hizmetleri hakkında da bilgiler veren Acıbal, “Bartın ilimizde 2011 yılında kurulan Evde Sağlık Hizmetleri birimimiz o tarihten itibaren aktif olarak hizmet vermektedir. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı bir birimdir. Tüm Evde Sağlık Hizmetleri hastalarımız 15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Bartın Devlet Hastane binasındaki Koordinasyon Merkezi tarafından takip edilmektedir. Şuan aktif olarak takip edilen hasta sayımız 874 hastadır. Her ay bu hasta sayısına 40 -50 hasta eklenmektedir. Koordinasyon merkezimizde 6 ziyaret ekibimiz ve 2 hasta nakil ekibimiz bulunmaktadır. 2 Doktor, 1 Diş Hekimi, 4 Ebe,1 Sağlık Memuru,2 Hemşire,2 ATT, 2 Yaşlı Bakım Teknikeri,1 Hizmetli ,1 Sosyal Çalışmacı,3 Şoför 22 personel görev almaktadır. Ayda en az 1 defa her hastanın ikamet ettiği adrese ev ziyareti düzenlenmektedir. Bu ziyaret sayısı, bazı hastalarımızda hastanın klinik tanısı ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak artabilmektedir” dedi.

Ev ziyaretlerinde verilen hizmetleri de sıralayan Acıbal, “Hastaların tedavilerinin takibi (aile hekimleri veya uzman hekimlerce evde yapılması uygun görülen tedaviler ,bası yarası olan hastaların pansumanları, mesane sondası olan hastaların mesane sonda bakımları takipleri, nazogastrik sonda (beslenme sondası) bakım ve takipleri) Rutin ya da doktor isteğine bağlı tahlillerinin yapılması mevcut sonuçların gereklilik halinde uzman hekimlere konsültasyonu Hastaların heyet raporlarının yenilenmesi veya olmayanların oluşturulması, hastanın gerekli poliklinik takipleri için hastaneye nakil işlemlerinin gerçekleştirilmesi, ADSM desteği ile diş hekimlerince hastaların ağız bakımları ve diş tedavilerinde destek, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin hastanın evinde uygulanması, hasta ve yakınlarına sosyal ve psikolojik destek verilmesi hizmetler arasındadır. Hizmet verdiğimiz hasta grubumuz; yatağa tam bağımlı ya da yarı bağımlı hastalar, bedensel ya da zihinsel engeli nedeniyle evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan hastalar, kanserin son döneminde olan hastalar, yerinden kalkamayan obez hastalar, ileri derecede kas hastalığı ve nörolojik hastalığı olan hastalar gibi örneklendirilebilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA