Dalaman'da Rafting Heyecanı Sona Erdi

Dalaman’da, Uluslararası katılımlı R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları sona erdi.

Dalaman'da Rafting Heyecanı Sona Erdi
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) tarafından, Dalaman Çayı’nda düzenlenen şampiyonaya 51 takım ve 250 sporcu katıldı.

Bir sonraki dünya şampiyonasını Dalaman’da yapmayı hedeflediklerini dile getiren Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, “Daha önce Türkiye şampiyonasının 3. ayağını burada yaptık, şimdi de Uluslararası katılımlı muhteşem bir organizasyon yapıyoruz.” diye konuştu.

Dünya Rafting Federasyonu olağan toplantısını da Dalaman’da gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Yardımcı; “Burada dünya şampiyonası yapmak için hazırız. Gelen tüm Uluslararası sporcular bu güzellikleri gördükten sonra Türkiye’ye hayran oldular. Rafting aynı zamanda turizme de hizmet ediyor. Dalaman’da turizme yönelik rafting de bu organizasyonlarla daha da gelişecektir. 10 ülkeden katılım sağlandı. 35 ilden takımlar katıldı.

250 sporcu, 100 hakem, 30 teknik ekip ile yaklaşık 500 kişi bu organizasyonda yer aldı.” dedi.

- “Dünya’nın gözü Dalaman’da”

Çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve dünyanın gözünün Dalaman’da olduğunu söyleyen Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Dalaman Çayı’nda denize giden sudan ekmek çıkarmayı düşündük. Buranın güzel bir parkur olabileceğini gördükten sonra ilçemizin diğer kazanımlarının içerisine sporu da alarak, hem ekonomik açıdan hem de turizm ve tanıtım açısından ülkemize, bölgemize büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz organizasyona ev sahipliği yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak için hazır olduklarını vurgulayan Şaşmaz; “Olimpiyat havasında bir açılış gerçekleştirdik. Organizasyonun, Türkiye’den ve dünyadan gelen katılımcıların evlerine döndüklerinde bölgemize olan bakış açılarını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye’de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Barmaz, şunları kaydetti; “bölgenin doğası muhteşem, sporcular genç ve dinamik, nehir temiz gerçekten harika, her günü gelişerek geçirdiğimize inanıyorum. Rafting iyi bir öğretmendir. Size takım olmayı, doğru yöne kürek çekmeyi ve kendinize saygı duymayı öğretir.”
Kaynak: İHA