Bitlis'te 'Sıfır Atık Projesi' Tanıtım Toplantısı

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu: 'Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda hayata geçirilen 'Sıfır Atık Projesi' ile israfın önlenmesi, doğal kaynakların gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi hedeflendi'.

Bitlis'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çöp bilincinin öğrencilerden başlatılması gerektiğini belirterek, projenin okullarda uygulanacağını söyledi.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda projenin hayata geçirildiğini bildiren Ustaoğlu, proje ile israfın önlenmesi, doğal kaynakların gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Kentte başlatılacak çalışma ile vatandaşların daha duyarlı hale getirilmesine öncelik verileceğini anlatan Ustaoğlu, dünyada geleceği en fazla tehdit eden atıklara karşı sürekli bir arayış içinde olduklarını dile getirdi.

Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bitlis bu konuda katı atık depolama tesisine sahip tek il. Bölgede ilk defa inşa edilmiş. Aslına baktığınızda bu bölge için çok anlamlı ve özellikli bir çalışma olmuştur. Başta kamu kurumları ve okullarımız olmak üzere çöp konteynerlerini aşama aşama yaygınlaştırıp önümüzdeki dönem içerisinde ilimizde bu konuda bilinçlendirme yapacağız."

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Mühendisi Bilal Topaç, projeyi tanıttı ve yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.
Kaynak: AA