Güngören, İstanbul Mangala Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yaptı

Güngören Belediyesi’nin de destek verdiği Mangala Şampiyonası’nın İstanbul ayağı, Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’nda yapıldı.

Güngören, İstanbul Mangala Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yaptı
Yüzyıllarca yıllık geçmişi olmasına karşın unutulmaya yüz tutan geleneksel zeka oyunumuz mangalanın kültürümüze yeniden kazandırılması, yeni kuşaklara aktarılması ve oyunun yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Mangala Şampiyonası’nın İstanbul ayağı, 8 Nisan Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Güngören Belediyesi’nin de destek verdiği şampiyonaya Güngören başta olmak üzere diğer ilçelerdeki öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar olmak üzere 150’ye yakın yarışmacı katıldı.

Ayrıca, Uluslararası Mangala Federasyonu ekibi ve Kazan misafirler de şampiyonada yer aldı. Şampiyonaya katılan tüm misafirlere Güngören Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Uluslararası Mangala Federasyonu yetkilileri; Güngören’in ev sahipliğini yaptığı İstanbul şampiyonasının tamamlanmasının ardından ileriki tarihlerde Türkiye ve Fransa şampiyonası ayağı yapılarak, mangalanın hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtma çalışmalarının devam edeceği bilgisini verdi.
Kaynak: İHA