15 Temmuz Şehidi Anısına Hatıra Ormanı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için Muğla'da hatıra ormanı oluşturuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için konakladığı Marmaris'teki otele saldırıda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker adına Muğla'da hatıra ormanı oluşturuldu.

Çetibeli Mahallesi Taşhan mevkisinde karayolu kenarında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Celalettin Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya, ilçe müdürleri, şehidin babası Nihat ve annesi Güzel Eker, emniyet mensupları ve aileleri katıldı.

Kaymakam Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'te 15 Temmuz gecesi iki polisi şehit verdiklerini anımsatarak, şehitlerin adını ve hatırasını yaşatmanın kendilerinin en kutsal görevi olduğunu söyledi.

Şehit polisin adının yaşatılmasına sadece emniyetin değil, diğer kurumların da sahip çıktığını görmenin memnuniyetini yaşadığını vurgulayan Yüksel, "Şehitlerin adını yaşatmak bizlerin görevi. Gelecek neslin de burada fidan dikmesi, bu fidanlarla birlikte milli şuurla büyümesi çok anlamlı olacak. Marmaris şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun." dedi.

Şehit Nedip Cengiz Eker hatıra ormanına 500 sığla ve çam fidanı dikildi.
Kaynak: AA