Kamyoncuların Etkinliğine Meslektaşları Katılmadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için kurulan Ereğli Kamyoncular Platformu'nun düzenlediği etkinliğe kamyoncu esnafı ilgi göstermedi.

İlçede yaklaşık 600'e yakın kamyoncu esnafının yanı sıra nakliye firmalarının da bulunduğu Kışla Mahallesi'nde Ereğli Kamyoncular Platformu tarafından, kamyoncu esnafının yaşadığı sorunları dile getirmek için toplantı düzenlendi.

Ereğli Belediyespor tesisleri girişindeki alana "Ereğli Kamyoncular Platformu" yazılı sahne kuruldu, güzergah ise süslendi.

Platform sözcülerinden Atalay Dumanoğlu, mikrofonla bir süre kamyoncu esnafını alana davet etti.

Kamyoncu esnafının sorunlarına kahvede okey oynayarak çözüm bulamayacağını söyleyen Dumanoğlu, "Gelin, sorunlarımızı ve fikirlerimizi burada anlatma fırsatı buluruz. Kahvede okey oynamakla bu işler çözülmüyor. Gelin derdinizi burada anlatın. Biz burada zayıf bir ortam sunarsak bizi kimse ciddiye almaz. O yüzden herkes burada toplansın." sözleri ile çağrıda bulundu.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, burada yaptığı konuşmada, şoför esnafının sorunlara biraz daha duyarlı davranmasını isteyerek, "Burada kamyoncunun sorunu vardır. Bunu zamanından beri dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Burada bir başlangıç yapıldı." dedi.

Etkinlikte gerçekleştirileceği bildirilen imza kampanyası ise katılım olmamasından dolayı gerçekleştirilemedi.

Programa, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayları Arslan Keleş ve Niyazi Özcan ile az sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA