11. Sekapark Lale Festivali'ne Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek festivalde, en güzel laleyi yetiştirenlere çeşitli ödüller verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11. Sekapark Lale Festivali düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yarın 11'incisi gerçekleştirilecek festivalde bu yıl da en güzel laleyi yetiştirenlerin belirleneceği bildirildi.

Baharın gelmesiyle kentin dört bir yanını kaplayan rengarenk lalelerin açmaya başladığına değinilen açıklamada, "Kocaeli genelinde 2 milyon lale tohumu dikildi. Bunlardan 1,5 milyonuyla Sekapark'ta çeşitli figürler yapıldı. Bu figürler arasında 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü de bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.

Sekapark Lale Festivali öncesinde ilçelerdeki satış noktalarında çıkarılan lalelerin vatandaşlar tarafından satın alındığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlar 5 bin paket lale soğanıyla saksılarda en güzel laleleri yetiştirdi. Vatandaşlar yetiştirdikleri laleleri yarın başlayacak olan festivalde sergileyecek. Sekapark Lale Festivali'ne katılım gösteren vatandaşlardan birinci olan 4 bin, ikinci 3 bin, üçüncü 2 bin, dördüncü bin ve beşinci 750 lira ödül alacak. Ayrıca 100 kişi 200'er lira mansiyon ödülünün sahibi olacak."
Kaynak: AA