CHP'nin Çorum'da Yapacağı 'Şeker Mitingi'

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, "Yarın da bir çok siyasi partinin temsilcisinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz mitingimizde, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin doğru olmadığını hükumete haykıracağız." dedi.

Gaytancıoğlu, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Çorum'da gerçekleştireceği Şeker Mitingi'ne davet etti.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Gaytancıoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararının yanlış olduğunu Çorum'dan Türkiye'ye haykıracaklarını ifade etti.

CHP olarak şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için 1,5 aydır kampanya yürüttüklerini belirten Gaytancıoğlu, fabrikaların gerek üretimiyle, gerek istihdamıyla ülke için katma değer oluşturduğunu, dolayısıyla özelleştirilerek kapatılmasının doğru olmadığını söyledi.

Gaytancıoğlu, Çorum'da düzenleyecekleri mitingin siyasi bir içeriğinin olmadığını, bu nedenle insanların mitinge parti bayrağı olmaksızın yalnızca Türk bayrağı ile katılacağını dile getirerek, "Biz bir çok kurumu ziyaret ederek mitinge katılmaya davet ettik ve katkı istedik.'Türk bayrağını alın ve alana gelin' dedik. Biz bunu bir seçim propagandasına dönüştürmek için değil gerçekten şeker fabrikalarının özelleştirilmesini önlemek için yapıyoruz." dedi.

Vatandaşları "şeker fabrikaları vatandır, vatan satılmaz" sloganıyla mitinge davet ettiklerini ifade eden Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Çorum'da gerçekleştireceği mitinge siyasi parti farkı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızı, kurumlarımızı davet ediyoruz. Mitinge bölgeden ve ülkemizin dört bir yanından katılım olacak. Daha önce Şeker-İş tarafından toplanan 1 milyon 600 bin imza Başbakanlığa teslim edilmişti. Dün de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 150 bin civarında imza TBMM Başkanlığına teslim edildi. Yarın da bir çok siyasi partinin temsilcisinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz mitingimizde, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin doğru olmadığını hükümete haykıracağız. Hükumet bu karardan vazgeçerse biz onlara teşekkür edeceğiz."

Gaytancıoğlu'na ziyaretlerinde, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve parti yöneticileri de eşlik etti.

Kaynak: AA