Başkan Alıcık; 'En Önemli Servet Sağlıktır'

AYDIN – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Sağlık, insanın en önemli servetidir. Hayatımızı sürdürebilmemiz, çevremize ve topluma faydalı olabilmemiz ancak sağlıklı olmakla mümkündür” dedi.

Başkan Alıcık; 'En Önemli Servet Sağlıktır'
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Alıcık mesajında, sağlık alanında yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, “Sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişen bireylerden, sağlıklı toplumlar oluşmaktadır. Ayrıca sağlığın değerini onu kaybetmeden bilmek gerekir. Bu nedenle hastalanmadan gerekli tedbirlerin alınması, sporun günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanılması, sağlıklı kalmak açısından önem taşımaktadır” ifadesini kullandı.

Erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken Alıcık, kanserin dünyanın en önemli sağlık sorunu olduğunu belirterek “Kanser hastalığı dünyanın en önemli sağlık sorunudur. Kanserle savaşarak zararlarını azaltabilmek, halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Tıp biliminin gelişmesi ve insanların gençmiş yıllara göre daha bilinçli olmaları pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Genlerdeki değişim, yaşam tarzı ve çevresel faktörler, kanserin oluşum riskini belirliyor. Radyasyon, sigara, alkol, sağlıksız beslenme, fizikî aktivitenin azlığı ve güneş ışınları dünya genelinde ana risk faktörleri arasında sayılıyor. Erken teşhisin hayat kurtardığı unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşünceler tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA