Sosyal Güvenlik Temas Noktaları Kurulacak

TESK Başkanı Palandöken: 'Esnaf ve sanatkarlar yararına yapılan mevzuat çalışmaları ve teşviklerin bilinirliğini artırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iş birliği yapacağız' 'Teşviklerden yararlanan esnaf ve sanatkarın sayısını artırmak için büyük şehirlerde bulunan birlikler nezdinde hizmet verecek temas noktaları kurulacak'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlar yararına yapılan mevzuat çalışmaları ve teşviklerin bilinirliğini artırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iş birliği yapacaklarını ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın sosyal güvenlik konusundaki sorunlarını çözmek üzere harekete geçtiklerini belirtti.

Esnaf ve sanatkarlar yararına yapılan mevzuat çalışmaları ve teşviklerin bilinirliğini artırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TESK'in iş birliği yapacağını aktaran Palandöken, teşviklerden yararlanan esnaf ve sanatkarın sayısını artırmak için büyük şehirlerde bulunan birlikler nezdinde hizmet verecek temas noktaları kurulacağını bildirdi.

Palandöken, böylece sosyal güvenlikle ilgili sorunların çözümü için yerinde çalışılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her birlikten görevlendirilen bir personel, Ankara'da Bakanlık yetkililerince eğitimden geçirilecek. Böylece, esnaf ve sanatkarımızın ilgili tüm konularda yaşadıkları sıkıntılar birlikler bünyesinde yetişmiş ve konulara vakıf personel tarafından çözüme kavuşturulacak."
Kaynak: AA