Okul Servis Minibüsünde Unutulan Alperen'in Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'in Çiğli ilçesindeki okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Çiğli ilçesindeki okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar okulun kurucusu Yurdagül İşgören ve servis şoförü eşi Taner İşgören, tutuksuz sanıklar usta öğretici A.G, servis görevlisi D.K, okul müdürü B.G, müştekiler Alperen Sakin'in annesi Buket ve babası Serkan Sakin, Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri ile taraf avukatları katıldı.

Hakimin, dosyanın bilirkişiden dönmediğini belirtmesinin ardından İzmir Barosu adına söz alan Mualla Özmenin, Milli Eğitim Bakanlığının müdahillik talebinin kaldırılması, Çiğli Milli Eğitim Müdürü ve maarif müfettişleri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulması talebinde bulundu.

Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği vekili avukat İpek Kul, suçtan zarar gördüklerini gerekçe göstererek davaya müdahil olmak istediklerini belirtti.

Tutuklu sanıklar Yurdagül ve Taner İşgören tahliyesini istedi.

Hakim, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ile İzmir Barosu'nun taleplerinin reddine, ayrıca dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesine, dosyanın iadesi halinde ise üç kişilik uzman bilirkişiden önceki ara karar gereğince rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında AA muhabirine açıklama yapan avukat Kul, davaya katılma taleplerinin reddine ilişkin itirazda bulunacaklarını söyledi.

- Olay

İzmir'in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta, anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Alperen'i anaokuluna götüren servisin şoförü Taner İşgören ile servis görevlisi D.K. gözaltına alınmıştı. Taner İşgören, "Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanmış, D.K. serbest bırakılmıştı.

Daha sonra Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca okulun kurucusu Yurdagül İşgören ile D.K. hakkında yakalama kararı çıkarılmış, savcılıktaki ifadelerinin ardından, Yurdagül İşgören tutuklanmış, D.K. ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamade, okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören'in 3 yıldan 14 yıla kadar, servis ablası olarak çalıştırılan D.K. ile Okul Müdürü B.G'nin 3 yıldan 9 yıla kadar, usta öğretici A.G'nin 2 yıldan 5 yıla kadar, A.S'nin ise 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA