AEÜ Bilgisayar Mühendisliğine Öğrenci Alımı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımına başlandığını bildirdi.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu tarafından Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğine 60 öğrenci alımının onaylandığını belirtti.

Üniversitenin fiziki, sosyal ve akademik anlamda gelişerek büyüdüğünü ve temel amaçlarının kaliteli insan yetiştirerek, bölgesine ve kente katma değer sağlamak olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Üniversitesi bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Yeni eğitim teknolojileri üreterek eğitimde marka olmak, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için projeler üretmek ve üniversitelerin asli görevi olan bilim üretme süreçlerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Üniversite ve şehir bütünleşmesini önemsiyoruz. Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımı ile birlikte kentteki sanayi sektörünün yazılım ve donanım ihtiyaçlarına da destek vereceğiz. Zaman içerisinde teknolojik gelişmelerle birlikte bilişim algısına, sanayicilerle birlikte geliştirme imkanı yakalayacağız. Üniversitede yaşanan gelişmelerin şehre yansımasından da memnunuz. Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine öğrenci alımları yapılmaya devam ediyor, üniversitemize prestij kazandıracak Bilgisayar Mühendisliği bölümüne öğrenci alımının da üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA