Bartın Belediye Başkanı Akın Açıklaması

'Belediye Başkanlığı için aday olduğumuzda ilan ettiğimiz 52 projeyi 90'a çıkardık ve bunların da 62'si tamamlandı'.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye Başkanlığı için aday olduğumuzda ilan ettiğimiz 52 projeyi 90'a çıkardık ve bunların da 62'si tamamlandı." dedi.

Akın, Bartın Belediyesi Gazhane Parkı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Burada, 9 yıllık görev süresince yürütülen projeleri ve yapılması planlanan çalışmaları anlatan Akın, Belediye Başkanlığında 9. yılını geride bıraktığını anımsattı.

Bundan sonra da kendisine tekrar hizmet etmenin nasip olması temennisinde bulunan Akın, "Belediye Başkanlığı için aday olduğumuzda ilan ettiğimiz 52 projeyi 90'a çıkardık ve bunların da 62'si tamamlandı. Allah nasip ederse 5 Mayıs'ta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, toplu açılış töreni için Bartın'a gelecek." dedi.

Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezinin tamamlanma aşamasında olduğunu ve Gazhane Parkı mevkisinde yöresel ürünlerin satılacağı Kültür ve Sanat Sokağı yapacaklarını da ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale ve Şehitler Müzesiyle ilgili proje çalışmasına da başladık. İnşallah bu müzelerimizi de hayata geçirerek Bartın'a kazandıracağız. Bugüne kadar 145 tane park yaptık, 400 kilometre yol ve 600 kilometre kaldırım yaptık. Yaptığımız yollara da 50 milyon lira harcadık. Bartın büyüyor, 9 yıl içerisinde hem bina olarak hem de nüfus olarak Bartın ikiye katlandı. O nedenle yol işleri bitmez ama altyapıda da sıkıntılı işler haricinde bir işimiz de kalmadı. Doğalgazda da TOKİ'den Kaynarca Yaşam Merkezine kadar olan kısım kaldı. Hükümet Caddesi'nin arkasındaki Kasaplar Sokak ve Yemeniciler Sokak kaldı. Demircilerarası ve Tıyırtı tarafında bir alanımız kaldı. Onun haricinde münferit bir şey çıkmazsa her yer bitti. Bu kalan yerler de 3 kilometreyi bulmaz. Bizim bir yılda 90 kilometre doğalgaz hattı bitirdiğimiz oldu."
Kaynak: AA