'Evlilik Okulu' İlk Mezunlarını Verdi

Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen ve aile kurumunun sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ilerlemesini sağlayarak toplumun sağlam temeller üzerine kurulmasını hedefleyen Evlilik Okulu'nda eğitimlere katılan 20 yeni evli çift düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Aziziye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 4 oturum halinde 2 gün devam eden Evlilik Okulu'nun sona erdiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin ve Eğitimci Ülkü Nur Zengin'in eğitim verdiği belirtilen açıklamada, programda ailelere "Aile İçi İletişim", "Eşlerin Sevgi Dilleri", "Çocuk Yetiştirme", "Ailede Mutlu Olmanın Yolları", "Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları" ile "İdeal Anne-Baba Olmak" konularında eğitimler verildiği belirtildi.

Açıklamada, Aziziye Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen eğitim programına katılan çiftlerin tamamına katılım sertifikası ve küçük ev eşyaları hediye edildiği kaydedildi.

Açıklamada programdaki konuşmalarına yer verilen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptıkları eğitimlerle mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Programı yaparken katılım sağlanması noktasında bazı endişeleri olduğunu hatırlatan Orhan, "Çiftlerimiz ilgi gösterirler mi, programa katılım nasıl olur gibi düşüncelerimiz de bulunuyordu. Çünkü Erzurum'da çok fazla örneği olmayan bir projeydi. Evlilik Okulumuzda verilen eğitimlerin ve yapılan sunumların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bu anlamda eğitimcilerimize de çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Orhan, programa katılan çiftlerden olumlu geri bildirim aldıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Elbette evliliğin kendisi başlı başına bir okuldur. Evlilik, aile ortamını oluşturduktan sonra hayatın bizim karşımıza çıkardığı olumlu durumlarla mutlu olmak ya da olumsuzlara tek vücut olarak göğüs germe durumudur. Temel değerlerimiz, şehrimizin kültürü ve İslamiyet'in gerektirdikleri ve toplum içerisine aile olarak yaşadığımız olaylar bize gerçekten bazı konularda bilgi eksikliğinden dolayı problemler olduğunu gösteriyor. Bu eğitimlerin en öncelikli amaçlarından biri ortaya çıkan sorun ve problemleri karşılıklı anlayış ve evliliğin getirdiği sorumluluklar çerçevesinde kolayca çözmek olacaktır. Bu tarz etkinliklerin hayatımıza ne kadar olumlu bir etki kattığını siz kıymetli katılımcılarımızın bakışlarından görebiliyorum. Aile, toplumumuzun yapı taşı. Bu yüzden bu alanda yapacağımız çalışmalar artarak devam edecektir."

Kaynak: AA