'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' Yarışması

Muğla'da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda Yeşilay Muğla Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilkokul, ortaokul ve liseler arası resim, afiş, kompozisyon ve şiir kategorilerinde düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması" ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde ilkokul, ortaokul, ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada ödül alan öğrencilere plaket ve 500 liralık hediye çekleri Vali Esengül Civelek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada, ilkokul resim il birincisi Marmaris Özel Türk İlkokulundan Sare Çakıroğlu, ortaokul afiş il birincisi Köyceğiz Döğüşbelen Ortaokulundan Günsu Güven, lise resim il birincisi Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Umut Çörek, ilkokul kompozisyon il birincisi Menteşe Akçaova İlkokulundan İrem Paşalı, ortaokul kompozisyon il birincisi Kavaklıdere Atatürk Ortaokulundan Can Çelikdemir, lise şiir il birincisi Menteşe Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesinden Musa Akın oldu.

Ödül töreninin ardından Vali Civelek ve beraberindekiler Muğla Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Bağımlılık ve Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” temalı resim sergisini gezdi, müzik dinletisini dinledi.

Törene, Muğla Valisi Esengül Civelek'in yanı sıra Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Yeşilay Şube Başkanı Şadi Pirci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA