MHP'den AK Parti'ye Ziyaret

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: 'Milliyetçi Hareket Partisi olarak 'Cumhur İttifakı' noktasında üzerimize düşen gayreti ortaya koyacağımızı ve Türk milletinin geleceğiyle ilgili gerekli çalışmaları yapacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz' AK Parti İl Başkanı Şengül: 'AK Parti ile MHP arasındaki ittifak, bir kardeşlik ittifakıdır. Bu ittifak, bir dava ittifakıdır. Büyük Türkiye'yi oluşturma ittifakıdır. 7 düvel tarafından bir asır sonra tekrar kuşatılmışken 'ben' yerine biz diyenlerin, 'önce ülkem, önce vatanım' diyenlerin ittifakıdır'

MHP İzmir İl Başkanı Necati Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ü ziyaret etti.

Karataş, ziyarette, partisinin, siyasi hayatına başladığı günden bugüne Türk devleti ve milletinin menfaatlerini düşünerek hareket ettiğini anımsattı.

Söz konusu Türk devleti ve milleti olduğunda siyasi kaygıların bir tarafa bırakılması gerektiğine işaret eden Karataş, "Siyasi partilerin geleceğini de bir tarafa bırakmak lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk milletinin umudu olduğumuzu düşünüyoruz ve siyasi geleceğimizden de kesinlikle bir kaygı duymuyoruz. Bu noktada atılan adım da Türk milletinin geleceği noktasında atılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 'Cumhur İttifakı' noktasında üzerimize düşen gayreti ortaya koyacağımızı ve Türk milletinin geleceğiyle ilgili gerekli çalışmaları yapacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz." diye konuştu.

Karataş, yapacakları bütün çalışmaları partisinin birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceğini de söyledi.

Şengül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karataş ile bundan sonra daha sık görüşeceklerini vurguladı.

AK Parti ve MHP arasında seçimlerde ittifak yapılmasına yönelik bir anlaşma olduğunu hatırlatan Şengül, bu noktada bir hazırlık yaptıklarını, her partinin eş güdümlü çalışmasını yürüteceğini ifade etti.

Siyasette gücünü sandıktan alanların yerli ve milli olabileceğini belirten Şengül, şöyle konuştu:

"Bugün devletimizin sınırları Edirne'den Ardahan'a kadar olabilir, fakat milletimizin ve medeniyetimizin sınırları Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadardır. Bu coğrafyada yaşayanların tek umudu Türkiye'dir. Burada yaşayan soydaş ve dindaşlarımızın gözü bizdedir. Biz, milletimizin, medeniyetimizin, tarihi misyonumuzun takipçileriyiz. Bizim medeniyet dairemizin pergelinin merkezi Anadolu'dur, fakat kapsama alanı bütün coğrafyamızı içine alır. Bizim varlık gerekçemiz, İlayı Kelimetullah uğruna Nizam-ı Alem davasıdır. Büyük Türk Milleti'ni Tanrı Dağları'ndan Maveraünnehir'e, oradan Hira Dağı'na ve nihayet Malazgirt önlerine getiren bir ilahi kaderdir. Bu milletin omuzundaki bu kutsal yükü ve sorumluluğu anlama ve yaşama davasıdır."

Şengül, istiklal ve istikbal mücadelesi verilen bir dönemde ayrılığa değil, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

"Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır." diyen Şengül, "AK Parti ile MHP arasındaki ittifak, bir kardeşlik ittifakıdır. Bu ittifak, bir dava ittifakıdır. Büyük Türkiye'yi oluşturma ittifakıdır. 7 düvel tarafından bir asır sonra tekrar kuşatılmışken 'ben' yerine biz diyenlerin, 'önce ülkem, önce vatanım' diyenlerin ittifakıdır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA