'Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Ve Sanat Festivali'

Van'ın Erciş ilçesi "Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali"ne hazırlanıyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve her yıl üremek için mayıs ayı ile temmuz ayları arasında suyun akışının tersine yüzerek tatlı su ağızlarına göç eden inci kefalinin göçünü yerli ve yabancı turistlerin daha güzel izlemeleri için çalışmalar başladı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan "Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" için alanda peyzaj düzenleme, asma köprü, idari binaların yenilenmesi ve kamelya yapımı çalışmaları başladı.

Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığının mayısın sonlarına doğru göç ettiğini hatırlatan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, balıkların gerçekleştirdiği bu göçün doğaüstü bir olay olduğunu söyledi.

Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun talimatları ile Van Büyük Şehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi'nin çalışmaları birlikte yürüttüğünü ifade eden Yaşar, "Alanda bir takım düzenleme ve iyileştirmeler yapıyoruz. Hem vatandaşlarımızın yıl boyunca alanı daha verimli kullanmaları hem de yapacağımız festivali daha uygun koşullarda yapabilmek adına alanda yenilemeler yapıyoruz. Yenilemeler kapsamında peyzaj düzenlemeleri, asma köprü, idari binaların yenilenmesi, festival döneminde yapılacak çeşitli sergiler için ahşaptan sergi alanları yapıyoruz." dedi.

Kaynak: AA