Karamürsel'den Kısa Kısa

Karamürsel ilçesinde, "Dünya Aşı Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlü Ferhan Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin ana temasının "Kendini ve Etrafındakileri Korumak İçin Aşılan" olarak belirlendiğini söyledi.

Temel amacın, doğan her bebeğin aşı takvimine uygun olarak hastalıklara karşı bağışık kılınması olduğunu belirten Uğur, aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Uğur, aşı takviminde belirtilen aralıklara göre aşıları tamamlanamamış çocuklarda önceki aşı dozlarının tekrar yapılmasına gerek olmadığını belirterek, "Aradan uzun bir süre geçmiş olsa bile, aşılamaya bırakılan yerden devam edilir, eksik aşılı çocuk belirlendiğinde, yaşına uygun olarak aşıları tamamlanır." dedi.

- Karamürsel'de panel

Karamürsel Çevre Kültür Derneği tarafından "Zeytinde Hastalıkla Mücadele ve Kaliteli Üretim" paneli düzenlendi.

Karamürsel Hafız Selahattin Ergin Kültür Derneği Konferans Salonunda düzenlenen panelde konuşan Karamürsel Çevre Kültür Dernek Başkanı Ahmet Akgüner, yaklaşık 2 bin yıllık tarihsel süreçte bölgede yaşayan toplulukların geçim kaynağının zeytin olduğunu söyledi.

Zeytinin, bereket simgesi ve kent kimliğinin önemli bir değeri olduğuna işaret eden Akgüner, "Bize armağan olan, bu zenginliği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla paneli düzenliyoruz." dedi.

- Karamürsel'de resim sergisi açıldı

Karamürsel'de, ressam Elif Harmanlıklı Özdemir'in kişisel resim sergisi ziyarete açıldı.

İlçedeki bir kafede açılan sergiye, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık ve vatandaşlar katıldı.

Ressam Özdemir, burada yaptığı konuşmada, resim sergisini açmakla gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirerek, katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Sergi, 30 Nisan'a kadar kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA