Türk Start-Up Girişimleri Berlin'de Tanıtıldı

Berlin’de, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile İstanbul Startup Angels Partner tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türk Girişimlerine Yatırım Zirvesi”nde Türkiye’deki startup girişimlerine yatırım imkanları tanıtıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “Türk Girişimlerine Yatırım Zirvesi” adlı bir etkinlikte Türkiye’deki start-up girişimlerine yatırım imkanlarının tanıtıldığı bildirildi.

İstanbul Startup Angels Partner tarafından yapılan açıklamada, Berlin’de Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile İstanbul Startup Angels Partner tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türk Girişimlerine Yatırım Zirvesi”nde Türkiye’deki start-up girişimlerine yatırım imkanlarının tanıtıldığı kaydedildi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Furkan Karayaka, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2017’de yüzde 7,4 büyüyerek G 20 ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke konuma geldiğini söyledi.

Türkiye’nin yatırım imkanlarının çeşitlendiğine dikkati çeken Karayaka, Türkiye’nin özellikle teknoloji alanında attığı adımlarla yeni bir ivme yakaladığını ifade etti.

Karayaka, start-up alanında da Türkiye’nin yeni yatırım imkanları sunduğunu, Avrupa’da yaşayan Türk iş adamları ve yabancı yatırımcılar için bu alanın cazip fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ise Türkiye’nin son 15 yılda üniversiteler, teknoparklar ve hızlandırma merkeziyle bir girişim ekosistemi kurduğuna dikkati çekti.

Bilimsel yayın sayılarında da büyük bir artış gerçekleştiğini belirten Kacır, şunları kaydetti:

“Bugün ortaya çıkan başarılı teknoloji girişimleri bu altyapının ilk meyveleri. Çok daha iyilerinin olacağını görüyoruz. 20-23 Eylül 2018'de, İstanbul Yeni Havalimanı'nda TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlenecek. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST'te uluslararası girişim zirvesi ve 12 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek.”

-“ 167 start-up projesine 117 milyon dolar yatırım yapıldı”

İstanbul Startup Angels Partner kurucu ortağı Gülsüm Çıracı da Türkiye’nin start-up alanındaki konumuna ilişkin yaptığı sunumda, Türkiye’nin son yıllarda çok ciddi gelişme kaydettiğini söyledi.

Türkiye’de geçen yıl 167 start-up projesine 117 milyon dolar yatırım yapıldığı bilgisini paylaşan Çıracı, bunun 35 milyon dolarının yabancı sermaye olduğunu dile getirdi.

İstanbul Startup Angels olarak start-up girişimcileri ile yatırımcı sermayeyi bir araya getirdiklerini aktaran Çıracı, “Türkiye’nin bu alanda sunduğu avantajlardan biri de Avrupa ülkelerine göre çok daha uygun fiyatlarla start-up girişimlerine yatırım yapabilme imkanıdır.” dedi.

Söz konusu etkinliğe Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TD-İHK) da katılım sağladığı ve Türk ve Alman iş adamlarının faaliyetlerine yönelik tanıtım yaptıkları bildirildi.

Kaynak: AA