Yetenekleri Keşfedecek Öğretmenlere Eğitim

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışması Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, ilkokul 3. sınıf öğrencilerine test ve ölçümler uygulayacak beden eğitimi öğretmenleri bilgilendirildi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, ilkokul 3. sınıf öğrencilerine test ve ölçümler uygulayacak beden eğitimi öğretmenleri için Havza Gençlik Merkezi'nde bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Kaymakam Metin Yılmaz, eğitim programında yaptığı konuşmada, projenin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yapılacak testler ile öğrencilerimiz en uygun spor dallarına yönlendirilecek ve yeteneklerini erken yaşta fark edebileceğiz. Böylelikle ülke genelinde sportif başarılar artacaktır. Aynı zamanda hem ulusal hem de uluslar arası başarıların artmasında etkin olacak bir proje. Bizim Havza olarak amacımız sadece 3. sınıflar değil bu testleri 4 ve 5. sınıflarda da uygulamak."

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş da projenin Türk sporunun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarı elde edilebilmesi amacı ile hayata geçirildiğini söyledi.

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cafer Uzun ise Havza'da tarama test ve ölçümlerinin 7 Mayıs'ta 25 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini belirterek, "484 öğrencimiz teste tabi tutulacak. Buradan elde edeceğimiz veriler ile öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirebileceğiz." diye konuştu.

Toplantıya, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, projede görev alacak beden eğitimi öğretmenleri ile okul idarecileri katıldı.

Kaynak: AA