Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov Ankara'da

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Ankara'da Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov Ankara'da
Minnihanov, havalimanından çıktıktan sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğine gelerek 2016'da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına yapılan anıtına çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı Minnihanov, büyükelçilikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ziyareti kapsamında hem Ankara hem de İstanbul'da temaslarda bulunacaklarını söyleyen Minnihanov, yarın İstanbul'da düzenlenecek Türkiye-Tataristan İş Forumu'nda kendilerine yeni ortak bulmayı umduklarını söyledi.

Türkiye'de yaşayan Tatarlar ile de bir araya geleceklerini belirten Minnihanov, "Türkiye, KOBİ temsilcilerimizi bir eğitim programından geçirdi, bunun için teşekkür ediyoruz. Birçok planımız var. Sağlık alanında da yeni projelere el atacağız, sonuçları birlikte göreceğiz." dedi

Minnihanov, Türkiye iş çevrelerinin Tataristan'ın en büyük yatırımcıları olduğunu ifade ederek "Tabii ki bunu ortak tarihimiz, dilimiz ve dinimize de borçluyuz. Böylece birbirimizi yakından takip ediyoruz ve dostluğumuz yüzyıllardır devam ediyor." diye konuştu.

Tataristan'da lojistik merkezi kurduklarına işaret eden Minnihanov, "Bu merkezin yöneticisi olarak Türkiye'de çok başarılı olan Gebze idaresini davet ediyoruz. Böylece Türk yatırımcılar ve iş adamları Tataristan'da yatırım yapmak istediklerinde kendilerini hiç yabancı hissetmeyecekler. Gebze'de olduğu gibi aynı koşullarda işleri yürütecekler." bilgisini paylaştı.

Bugünün Tataristan'da Anadil Bayramı olduğunu hatırlatan Minnihanov, "Anadil Bayramı'mız bizim ünlü şairimiz Abdullah Tukay'a atfedilmiştir. Herhalde bu sadece Tatar halkının şairi ve bayramı değil, aynı zamanda tüm Türk dünyasının da bayramıdır. Bu vesileyle Türk halkına da Abdullah Tukay'a vermiş olduğu bu değer ve saygı için de teşekkürlerimizi sunuyorum. Onun adına İstanbul'da park var, Ankara'da da bir cadde var, heykeli var. Tüm bunlar için Türkiye'ye minnettarız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA