Konukoğlu, Üniversite Öğrencilerine Tecrübelerini Anlattı

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Konukoğlu, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Tecrübe Paylaşımı" konulu konferansta, öğrencilere hayatının dönüm noktaları ve ticari tecrübelerini anlattı.

Öğrencilere iş hayatında başarıya ulaşmaları için tavsiyelerde bulunan Konukoğlu, kendisine babasından miras kalan 'Ticaretin hilesi dürüstlüktür.' sözünü ilke edindiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Babamın fabrikasında bana 6 ay süpürge yaptırdılar, gayeleri itaat etmeyi öğretmekti. Geçerken usta çöp tenekesini ayağıyla devirir ve 'bu çöpler neden yerde' derdi. Sonradan öğrendim ki babam bunu istemiş. Ben işin en alt kademesinden geldim çıraklıktan, kalfalığa, daha sonra usta başı oldum. Çekirdekten yetişmek bana doğru idarecilik yapmayı öğretti. Sizler çok şanslısınız artık internet çağında yaşıyoruz. İstediğiniz bilgiye istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Biz bu kadar şanslı değildik. Benim kendimi yetiştirmem için babamın işletmesinde 15 yıl usta olarak çalışmam gerekti. Nitekim babam vefat ettikten sonra şirketin başına geçince babamın ne kadar doğru bir karar aldığını anladım ve tekstil alanında dev bir marka haline geldik. Daha sonra iş kollarımız arttı. Şu an 12 farklı sektörde faaliyet gösteriyoruz."

Konferansa Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA