Kumluca'da Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Kumluca'daki Tarım ve Seracılık Festivalinde, "Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması" yapıldı.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışmayı, Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri izledi.

İlçede bulunan 16 ilk ve ortaokul ile 3 lisenin katıldığı yarışmada, yaklaşık 450 öğrenci yurdun değişik yörelerinden halk oyunlarını sahneledi.

Jüri üyelerinin derecelendirmede zorlandığı yarışmada, öğrencilerin ortaya koydukları performans, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Yarışma sonunda ilkokullar kategorisinde Mimar Sinan ilkokulu birinci, Mavikent Çanakçı ilkokulu ikinci, Cumhuriyet ilkokulu ise üçüncü oldu. Ortaokullar kategorisinde ise Atatürk Ortaokulu birinci, Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu ikinci ve Mimar Sinan Ortaokulu üçüncü olurken, liseler kategorisinde Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi birinci, Anadolu Lisesi ikinci ve Gül-Çetin Kaur Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren okullara Kaymakam Hakkın Uzun, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Yarışmada halk oyunları ekiplerini çalıştıran usta öğreticiler de plaketle ödüllendirildi.

Kaynak: AA