Demirci'de Yün Halı Toplantısı

Manisa'nın Demirci ilçesinde, yün halı kullanımının arttırılması ve ülke genelinde cami ile vakıflarda yün halı kullanılması amacıyla toplantı yapıldı.

Demirci Belediyesi evsahipliğinde Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem ile Demircili halı üreticilerinin katıldığı çalışma toplantısında, ülke genelindeki cami, otel ve vakıf bünyesindeki yerlerde yün halı kullanımının arttırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçenin en önemli üretim kalemlerinden olan yün halıya talebi artırmak için nasıl bir strateji izleyeceklerini konuştuklarını belirtti.

Başkan Selçuk, "Ülkemiz genelinde yün halı kullanımının arttırılması amacıyla bir takım çabalarımız vardı. Başta Diyanet, TOKİ ve vakıflar olmak üzere yaptığımız teşebbüsler netice vermeye başladı. Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı ilçemize gelerek Ticaret ve Sanayi Odası ve yün halı üretimi yapan firmalarımızın katılımı ile toplantı yaptık. İnşallah en kısa zamanda yün halı kullanımına olan talep artacak ve ilçe ekonomimiz bu durumdan çok çok olumlu etkileneceğine inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA