YTSO'da Nefes Kredisine Başvurular Başladı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, Nefes Kredisi'nin odaya bağlı üyelerin hizmetinde olduğunu bildirdi.

Becan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl toplam hacmi 7,5 milyar liraya çıkarılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi Projesi'nin 18 aya uzatılan vade imkanıyla yeniden uygulanacağını belirtti.

Nefes Kredisi'nde faizlerin aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendiğini dile getiren Becan, kredi vadesinin, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacağını ifade etti.

YTSO üyelerinin bugünden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayabileceğini aktaran Becan, şunları kaydetti:

"Nefes Kredisi Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası şubelerinden kullanılabilecek. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ'lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının yüzde 85'ine hazine destekli kefalet veriyor. Nefes Kredisi KGF'nin vereceği kefaletle kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor."

Becan, KGF'nin Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içinde sonlandıracağını belirterek, şunları kaydetti:

"Böylelikle işletmeler gün içinde kredilerini kullanmış olacak. Üyelerimiz odamızdan Nefes Kredisi başvurusu için faaliyet belgesi isteyecek. Aldığı faaliyet belgesiyle ilimizdeki 6 bankanın şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak. Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile krediye uygunluğu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak. Masraf en fazla 51 lira olacak. Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının on binde üçüyle sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51 liranın üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak."

Kaynak: AA