'Teknoloji Bağımlılığı' Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" tiyatro oyunu sahnelendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerince kültür merkezinde sahnelenen oyun ile teknoloji bağımlılığının zararlarına karşı farkındalık oluşturdu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Buket Aşkın, oyunun sahnelenmesinin ardından yaptığı konuşmada, teknolojinin doğru kullanılmadığında çocuklar için büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişen dünyada insanların vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Aşkın, her alanda ve her yaşta insanın doğru kullanması gerektiğini belirtti.

Aşkın, teknolojinin çocuklar için bağımlılık haline dönüşmesinin önemli sağlık problemlerine yol açtığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Teknoloji kullanımı bir çok yönden yaşamamımızı koordine ederken zaman kazanmamızı sağlamaktadır. Teknoloji doğru kullanıldığında yaşamımızı kolaylaştırdığı gibi yanlış kullanımda ise çok çabuk bağımlılık haline dönüşebiliyor. Bir araçtan amaca dönüştüğü aşırı kullanım biçiminde sosyal ilişkiler, eğitim hayatı, iş yaşamı ve çeşitli alanlardaki yetilerimizi önemli ölçüde bozabilmektedir.'

Etkinlikte daha sonra öğrencilere teknoloji bağımlığının zararları anlatıldı.

Kaynak: AA