Ege'nin İhracatı Artmaya Devam Ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) kanalıyla yapılan ihracat, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18'lik artışla 1 milyar 206 milyon dolara yükseldi ve tarihin en yüksek mart ayı rakamına ulaştı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre mart ayında ülke ihracat artış ortalaması olan yüzde 11,5'in üzerinde performans gösteren Egeli ihracatçı, aylık bazda 1 milyar 206 milyon dolar, ocak-mart döneminde 3 milyar 361 milyon dolar ve son 1 yıllık olarak ise 12 milyar 458 milyon dolar ihracat yaptı.

Birliğin her ay ihracat rekoru kırmaya devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliğinin 150 milyon dolarla zirvede yer aldığı sıralamada Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin de yüzde 93 ile ihracat artış hızında öne çıktığı bildirildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği de mart ayında ihracatını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35 arttırarak 132 milyon dolara çıkardı.

Ege'den en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke olan Almanya, ABD ve İngiltere pazarlarında da artış trendi devam etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2018 yılı ihracat hedefinin 13 milyar dolar olduğunu belirterek, "Türkiye, 2017 yılında 7.4'lük büyüme rakamıyla G20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Türkiye'nin bundan sonraki hedefi ihracat artışında da dünyada ilk sıralarda yer almak olacak. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bu hedefe azami katkı sağlamak en büyük hedefimiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA