Van'da Evlilik İhtiyaçları Fuarı Açıldı

Van'da bu yıl birincisi düzenlenen "Van Evlilik İhtiyaçları" Fuarı açıldı.

Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara, 36'sı il dışından olmak üzere 100 firma katıldı.

Mobilya, gelinlik, ev eşyası gibi yüzlerce ürünün yer aldığı fuar, 22 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fuar açılışında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, bu tür fuarların daha önce çok kısıtlı imkanlarla çadırlarda yapılırken, şimdi ise müthiş büyük kongre merkezinde yapıldığını söyledi.

Önceki dönemlerde Van'da tek tük fuar yapılırken, artık her ay bir, iki fuar yapıldığını ifade eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Bu da Van'ın zenginleştiğini, büyüdüğünü ve kendi hinterlandından bir çekim merkezi olduğunu bir göstergesidir. Yapılan bu fuarlar ilimizin tanıtımına katkı sunmasının yanı sıra elbette ki sektörel anlamda bizim için bir tanıtım vasıtasıdır. Kurdeleler kesilir ama fuarları insanların doldurması gerekir. Fuara katılan katılımcılarımızı mutlu etmemiz lazım. Burada stant kuranların bir amacı var. Bu yüzden de buraya katılımın fazla olması gerekiyor."

New İpekyolu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan, bu yıl ilkini yaptıkların fuarın startını verdiklerini belirtti.

100 katılımcı firmanın fuara katıldığını aktaran İnan, "Fuara katılım noktasında büyük bir reklam çalışması yaptık. Biz şehrimizin fuarlarda marka şehir haline gelmesi adına bütün gayretle çalışıyoruz. İnşallah halkımızın teveccühüyle de bölgedeki en iyi fuarı gerçekleştirmiş olacağız. Her ilin kendine has ürünlerini burada sergiliyoruz. 64 kendi ilimizden firmamızı fuarımıza dahil ettik. Fuar alanımıza bir sahne var. Bu sahnede fuar tarihleri içerisinde defile sergileyeceğiz. Aynı şekilde bu sahnemizde yerel sanatçılarımızın konserleri de olacak. Fuarımız 4 gün boyunca hareketli geçecek." diye konuştu.

İstanbul'dan fuara katılan firma yetkilisi İlkay Güvenç de, "Van'da evlilik fuarı ilk kez yapılıyor. Evlilik fuarları önemlidir. Çünkü yeni evlenecekler için tüm hizmetlerin sunulduğu bir alandır. Aynı zamanda indirimlerden de yararlanabilecek alanlardır. Herkesi fuara bekliyoruz." dedi.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar, fuarı gezdi.

Kaynak: AA