İmam Hatip Okulları Platform İl Koordinasyon Toplantısı

Niğde'de İmam Hatip Okulları Platform İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, kaymakamlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Platformun İl Sekreteri Mahmut Peşin, açılışta yaptığı konuşmada, toplantıların amacının imam hatip ruhunu yaşatarak milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı kültürlü bir nesil yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

Toplantılarda okulların eğitim kalitesi ve kapasitesini artırmak için istişareler yapıldığını ifade eden Peşin, şunları kaydetti:

"Platformun bir diğer görevi de en küçük yerleşim biriminde dahi imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların ulaşım sorunu yaşamayacağı şekilde okullar açılmasını sağlamak, okul binaları ve yurtlarının yapılmasını teşvik etmek ve destek olmaktır. Bir milletin geleceğini emanet edeceği genç nesillerin iyi yetişmesi, o milletin yaşama garantisidir. Bu bakımdan huzur ve mutluluğun teminatı genç kuşakların sağlıklı bilgili aydın ve parlak fikirlerle yetişmesine bağlıdır. Bu nedenle platform, gelecek nesillerin iyi yetiştirilip millet hizmetine sunulabilmesi için vatanını ve milletini seven sevgi dolu ilim meşalesiyle karanlıkları aydınlatabilecek manevi duygularla mücehhez insan tipinin yetiştirilmesi için gayret gösterme çabası içindedir."

Kaynak: AA