9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali

Festival kapsamında İstanbul'a gelen Gürcistan, Hırvatistan, Kolombiya, Ukrayna, Moğolistan, Somali, Filistin, Özbekistan ve Türkiye'den 45 çocuk boğaz turu yaptı Esenler Belediyesi Başkanı Göksu: 'Bu çocuklar dünyayı barışa doyursunlar. Esenlik dolu bu şehirden bütün dünyaya esenlik selamı versinler'

Esenler Belediyesi'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen "9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında birçok ülkeden gelen çocuklar İstanbul'da boğaz turu yaptı.

Bu yıl "Dünyanın Yetenekli Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler'de Pişiriyoruz" sloganıyla düzenlenen festival çerçevesinde, Gürcistan, Hırvatistan, Kolombiya, Ukrayna, Moğolistan, Somali, Filistin, Özbekistan ve Türkiye'den 45 çocuk Esenler'de bir araya geldi.

Esenler Belediyesi'ne ait otobüslerle rehberler eşliğinde Marmaray'ı kullanarak Avrupa'dan Asya'ya geçen çocuklar Üsküdar'dan tekneye binerek boğaz turuna katıldı.

Teknede ülkelerine özgü danslar eden çocuklar, İstanbul'un tarihi hakkında bilgi alarak bol bol fotoğraf çektirdi.

Burada konuşan, Esenler Belediyesi Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, insanın hayatını, 2 temel unsur üzerine şekillendireceğini bunlardan birinin insanın çocuğu diğerinin de ekmeği olduğunu söyledi.

Göksu, insanın çocuğu ve ekmeği için ömrünü dahi ortaya koyacağını belirterek, "Biz bu festivalde bu 2 önemli unsuru bir araya getirdik. İstedik ki bir insanın hayatında en önemli hayat felsefesi olan ekmek ve çocuğu bir araya getirelim ve Esenler'in çocukları dünyanın barışını burada mayalasın, hamur yapsınlar. ekmek yapsınlar." diye konuştu.

Tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini dile getiren Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çocuklar dünyayı barışa doyursunlar. Esenlik dolu bu şehirden bütün dünyaya esenlik selamı versinler. Esenler Belediyesi olarak dünyanın dört bir yanından getirdiğimiz çocuklar vasıtasıyla tüm dünyaya dostluk mesajı vermek istedik. Bu hedef doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Barış Ekmeği Festivali'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Bundan 9 yıl önce Esenler'in çocuklarını diğer ülkelerdeki akranlarıyla buluşturarak, şenlik tadında kutlanan bu güzel bayrama katkıda bulunmaya başladık. Bu yıl da birçok ülkeden gelen çocuklarla pazar günü Esenler Dörtyol Meydanı'nda 'Barış Ekmeği' pişirip dünya liderlerine göndereceğiz."

Geziye katılan Ukraynalı Evelina Kurtseitova, geçen yıl da Nevşehir'de yapılan çocuk festivaline katıldığını anlatarak, "İstanbul'a ilk defa geldim. Çok mutluyum ve burayı çok beğendim. Ukrayna ile kıyaslarsak burası daha güzel." dedi.

Kolombiyalı Flor Shannel Taylor Baldonado ise İstanbul'u çok güzel bulduğunu aktararak, "Kolombiya'ya göre İstanbul çok daha soğuk. Şehir çok daha kalabalık. Teknoloji ise bize çok daha ileride." ifadelerini kulandı.

Çocuklar, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret ettikten sonra, Sultanahmet Camisi, Ayasofya ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni gezecek.
Kaynak: AA